JINBEI UNIVERSAL SYNC

Jednotný systém, který propojí váš fotoaparát s blesky.

Žádné zbytečné otázky

  • Bude blesk fungovat s mým fotoaparátem?
  • Mám v plánu koupit nový fotoaparát, budou blesky fungovat i s ním?
  • Co když budu chtít ke studiovému blesku dokoupit menší exterák? Půjdou použít i spolu?

Tyto a spousta dalších otázek pozbyla smysl s příchodem nového systému řízení jménem Jinbei Universal Sync, který propojí téměř jakýkoliv fotoaparát s blesky a trvalými světly Caler/Jibei/Phototoos atd.

Kompatibilita s fotoaparátem

Jak už název napovídá, Jinbei Universal Sync je univerzální systém schopný komunikovat se všemi nejoblíbenějšími značkami fotoaparátů. Základním kamenem systému je jednotná univerzální řídící jednotka TR Q7, kterou je možné používat napříč fotoaparáty. Jednotka disponuje tzv. “multi-paticí”, díky které dokáže komunikovat s fotoaparáty Canon, Nikon, Sony (s redukcí), Fujifilm, Olympus, Panasonic Lumix.

Kompatibilita s blesky

Jinbei Universal Sync je implementovaný do všech současných, ale i budoucích blesků Jinbei/Caler/Phototools. Nezáleží na tom, zda se jedná o nejlevnější studiový záblesk nebo naopak vrcholový model bateriového záblesku či externího blesku, kompatibilní jsou všechny

Nové modely mají v těle zabudovaný přijímač, který se stará o komunikací s řídící jednotkou a potažmo s fotoaparátem, ale nezapomnělo se ani na nejstarší modely bez integrované jednotky, pro které byl vyvinut doplňkový přijímač TR-RV. Na vás je tak pouze výběr blesku.

Kterýkoliv z blesků se s jednotkou jednoduše “spáruje” a můžete fotit. A pokud si dnes koupíte základní model a za rok přijdete na to, že potřebujete blesk výkonnější nebo chcete pokročilé funkce jako je TTL nebo HSS, stačí nový blesk jen přidat do stávající sestavy. Kombinacím se meze nekladou.

 

Párování blesku s řídící jednotkou a fotoaparátem: